copyright © stichting senioren belangen Kat-rijn.  1 januari 2012                                                                                                                  ontwerp. Arie Houw                                                                                                                                                                                                                                                                              

Stichting Seniorenbelangen
           
    Kat-rijn
Uitslagen en standen
50 jaar

KLAVERJASSEN  / JOKEREN - Mevr. Marja de Gier, donderdagmiddag
Elke donderdagmiddag worden de kaarten geschud zowel voor het klaverjassen als het jokeren. Deze middag wordt geleid door een werk-groepje van 4 dames, te weten: Ria Grimbergen, Coby Wassenaar,
Janny Zuijderduijn onder leiding van Marja de Gier, die ervoor zorgen dat alles draait op deze middag. Ook de bar is op deze gezellige kaart middag geopend.

Vooral bij het jokeren, waar we 2 jaar geleden mee zijn begonnen, neemt het aantal deelnemers nog steeds toe. Waar we eerst met 1 tafel gingen jokeren, zijn er nu al 4 of 5 tafels. Niet alleen de dames maar ook de heren weten ons te vinden. Voordeel van het jokeren op diezelfde middag is dat de klaverjassers nooit een stilzit hebben, want die worden onderling geruild met jokeren.

1 x per jaar hebben we ook een marathon voor zowel het klaverjassen en het jokeren. Deze wordt meestal gehouden in de maand juni, maar voor één keer wijken wij uit naar de feestweek op donderdag 24 mei, teneinde deze week nog meer op te luisteren. De marathon is die dag van 9.30 - 17.00 uur.
Zelf ben ik 11 jaar geleden bij Kat-rijn gekomen om te klaverjassen onder het mom van “Marja we komen 1 speler tekort. Kun je komen invallen?” Nou dat invallen duurt dus al 11 jaar en na het overlijden van Riet Vooijs ( nu ruim 5 jaar geleden), die toen de leiding had, samen met Henk v.d.Does, heeft Diny Peduzzi het voor nood overgenomen samen met Henk.
Haar gezondheid ging snel achteruit en zij heeft mij 4 jaar geleden gevraagd het stokje over te nemen.
Henk v.d.Does is helaas 2 jaar geleden overleden en daarna hebben we al gauw een dames werk groepje gestart en dat werkt goed.
Wij hopen dan ook dat we dit nog jaren mogen blijven doen en dat de mensen ons blijven weten te vinden voor het klaverjassen en het jokeren.
Extra kunnen wij u nog meedelen dat wij het gehele jaar door kaarten, dus ook in de zomervakantie.

Nieuwsgierig geworden? Kom gewoon eens langs op de donderdagmiddag.
 
Van 14.00 uur tot 17.00 uur, in de grote zaal van de Coligny  

Wekelijks worden er kleine prijsjes aangeboden, alsmede een versnapering. Zo’n 50/60 personen bezoeken wekelijks deze middag en gaan hierna voldaan naar huis.

Heeft u interesse,…..u bent welkom vanaf 13.30 uur. Inschrijven tot 13.50 uur en aanvang Klaverjassen en Jokeren 14.00 uur.

Ook deze activiteit is niet gratis en kost naast de contributie van Kat-rijn (€ 15,00), per middag slechts € 3,00.
Hierbij inbegrepen ontvangst met koffie en thee.

 e.mail:   jfdegier@casema.nl